В Україні пришвидшать приватизацію - і вже придумали, як саме

В Україні пришвидшать приватизацію - і вже придумали, як саме

Укрінформ
На засіданні Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням Президента України Володимира Зеленського, представлено концепцію реформи приватизації.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час засідання зазначалося, що в Україні у державній власності перебувають 3600 підприємств, кожне п’яте – збиткове, заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 мільярда гривень, і саме тому важливо кардинально пришвидшити приватизаційний процес.

Згідно з повідомленням, за п'ять місяців 2020 року завдяки приватизації до бюджету перераховано 500 мільйонів гривень, оголошено понад 800 аукціонів.

Читайте також: Міжнародні партнери не вимагають проведення приватизації в Україні – Шмигаль

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко зазначив, що у 2020-му вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів. Фонд розробив інтернет-магазин, у якому розміщено інформацію про приватизацію.

Сенниченко повідомив, що за участю Фонду державного майна підготовлено комплексний законопроєкт, який має зафіксувати процедуру передачі об’єктів у приватну власність, покращити процедуру приватизації та забезпечити її інституційну спроможність. Рішення про передачу об’єктів для приватизації має ухвалювати Кабінет міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об’єкт у своїй власності, борги об’єкта перевищують 50% вартості активів, об’єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням чи перебуває в податковій заставі.

Також під час засідання було обговорено пропозиції щодо угоди про визнання винуватості, яка має розвантажити роботу судів і забезпечити невідворотність покарання. Президент вважає цю ідею не готовою до реалізації, тому запропонував доопрацювати відповідний законопроєкт.

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 червня відхилила законопроєкти "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (№2831-1) і "Про відновлення дії Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (№2831-2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-