У Запорізькій області держпідприємство розпродає літаки, щоб погасити борги

У Запорізькій області держпідприємство розпродає літаки, щоб погасити борги

Укрінформ
У Запорізькій області державний навчально-виробничий заклад авіаційного профілю продає на аукціоні “кукурузник” Ан-2, реактивний літак, польський легкий спортивний літак, аби погасити накопичені борги.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на майданчик для продажу державного майна ДП “СЕТАМ”.

Всього “з молотка” продають 26 крилатих машин. Наприклад, легендарний реактивний літак Л-29 виставили на продаж із стартовою ціною 55 527 гривень, за “Вільги” просять трохи більше 400 тисяч гривень.

Всі ці літаки є власністю Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені маршала авіації Покришкіна», що розміщується в селі Широке Запорізької області. Заклад було створено з метою професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації авіаційного персоналу, задоволення потреб в повітряних перевезеннях пасажирів, багажу та вантажів, а також авіаційних роботах (послугах). Державне фінансування Центру припинилось у 1994 році. Підприємство з кожним роком набувало занедбаного та непридатного до експлуатації стану. Фінансово-господарська діяльність тут фактично відсутня.

Як пояснили кореспонденту Укрінформу в Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької облдержадміністрації, заборгованість із заробітної плати на підприємстві станом на 1 червня становила 690,5 тис. грн.

“Поряд з тим існує заборгованість по земельному податку з юридичних осіб – 1,8 млн грн, єдиному соціальному внеску – 700 тис. грн, інших податках – 700 тис. грн. Банківські рахунки Центру заблоковані, майно заарештоване виконавчою службою, всі охоронці написали заяви про звільнення з 12 травня 2020 року. Існує припис щодо відключення підприємства від електропостачання за борги”, - заявили в ОДА.

Читайте також: У Вараші на Рівненщині через невиплату заробітної плати страйкують медики

Вирішити проблему та погасити борги чиновники вирішили шляхом реалізації майна Центру. Окрім того, в департаменті заявляють про необхідність використання аеродрому у стратегічно важливих напрямках області, а також включення Центру до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації.

Раніше повідомлялось, що на аеродромі в Широкому зберігається 158 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-