Суд зобов'язав Офіс генпрокурора закрити справу, пов'язану з VAB банком

Суд зобов'язав Офіс генпрокурора закрити справу, пов'язану з VAB банком

Укрінформ
Печерський райсуд столиці зобов'язав Офіс генпрокурора закрити справу, пов'язану з VAB банком.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Ірина Венедіктова.

Зокрема, вона поінформувала, що 5 червня 2020 року ухвалою Печерського районного суду міста Києва Офіс Генерального прокурора зобов’язано розглянути клопотання першого заступника генерального прокурора про скасування постанови про закриття кримінального провадження, пов’язаного із VAB банком, та скасувати її. 24 червня 2020 року повний текст ухвали офіційно надійшов до Офісу генерального прокурора.

"25 червня Офіс Генерального прокурора виконав ухвалу суду, оскільки рішення, постанови та ухвали суду підлягають виконанню всіма суб’єктами на всій території України", - зазначила Венедіктова.

При цьому вона зауважила, що "подібні рішення судових інстанцій підривають загальні засади діяльності правоохоронної системи".

"Інформуємо суспільство про кроки Офісу Генерального прокурора, виконуючи вимоги щодо прозорості діяльності і вважаємо, що таке інформування у черговий раз не буде розцінене як тиск на суд", – додала Венедіктова.

Своєю чергою група компаній "Укрлендфармінг", акціонером якої є Олег Бахматюк, оприлюднила звернення, в якому він привітав крок ОГП.

"Рішення про закриття цієї справи дає можливість мені, як акціонеру, вести конструктивний діалог з Фондом гарантування вкладів. Наступний крок має зробити Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка зобов'язана скасувати всі процесуальні дії, які були розпочаті на підставі сфабрикованої справи, адже справа закрита, і такі слідчі дії є незаконними", - йдеться у зверненні.

Раніше повідомлялося, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заочно заарештувала кінцевого власника VAB Банку Олега Бахматюка.

Читайте також: Суд дозволив НАБУ затримати Бахматюка

Бахматюка оголосили у національний розшук 22 листопада 2019 року. НАБУ оголосило йому підозру в справі заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку.

За даними пресслужби Національного банку, Бахматюк загалом винен державі 29,3 млрд грн. Сума боргу складається з: 11 млрд грн – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який виплатив цю суму вкладникам двох банків – "Фінансова ініціатива" та VAB банку, власником яких він був, 10,6 млрд грн – Національному банку за кредитами рефінансування, виданим згаданим банкам, та 7,7 млрд грн – трьом державним банкам.

7 лютого у НАБУ повідомили, що мають рішення суду про затримання ексвласника VAB банку Олега Бахматюка. Він наразі знаходиться за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-