Шмигаль обговорив з ЄБРР інвестиції в будівництво українських доріг

Шмигаль обговорив з ЄБРР інвестиції в будівництво українських доріг

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у режимі відеоконференції провів переговори з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку, під час якого обговорив інвестиції в будівництво українських доріг.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Денис Шмигаль подякував ЄБРР за послідовну підтримку України та зазначив, що ЄБРР "був і залишається найбільшим інституційним інвестором в економіку України".

"2019 рік став найбільш успішним для України у співробітництві з ЄБРР як за обсягами річних зобов’язань, так і за кількістю проєктів. Минулого року понад 50 проєктів, в тому числі й комерційних регіональних, були організовані в Україні за підтримки ЄБРР. Хотілося би продовжити цей набраний вже темп без зниження показників", - зазначив очільник уряду України.

Читайте також: ЄБРР прогнозує скорочення української економіки на 4,5%

Також він додав, що минулого року Україна мала рекордну вибірку коштів ЄБРР – понад 950 млн євро, а обсяги операційних активів зросли майже на 20%.

"Ми звичайно ж хочемо і прагнемо досягти річних обсягів інвестицій ЄБРР в Україну на рівні 1 млрд євро. Мета проєктів, які фінансує Банк, повністю відповідає вимогам національної економіки і євроінтеграційної стратегії України", - заявив Шмигаль.

У відповідь віцепрезидент ЄБРР Алан Пію наголосив, що Україна — серед пріоритетів Європейського банку реконструкції та розвитку. За словами Пію, ЄБРР готовий реалізувати разом з Україною низку проєктів і вже «готовий рухатись по їх складових».

Читайте також: Підприємці зможуть брати кредити ЄБРР в гривні

Як уточнив віцепрезидент ЄБРР, мова йде про реконструкцію магістралі Київ-Одеса та будівництво об’їзної дороги Львова. Також, за його словами, ЄБРР починає розглядати надання позик українським областям для будівництва доріг регіонального значення, починаючи з Дніпра та Херсона.

Зі свого боку глава уряду України висловив зацікавленість у реалізації цих проєктів, зазначивши, що Україна шукає варіанти розвитку дорожньої інфраструктури в регіонах і співпраця з ЄБРР є для уряду одним з пріоритетів. "Від пілотного проєкту ми будемо готові дуже швидко перейти до фінансування в усіх областях", - наголосив він.

Стосовно роботи щодо інших проєктів, у тому числі щодо обхідного шляху у Львові та реконструкції магістралі Київ-Одеса, Шмигаль наголосив, що ці проєкти є пріоритетними й уряд готовий просувати їх якнайшвидшу реалізацію.

Також сторони обговорили питання розвитку енергетики, покращення корпоративного управління в державних підприємствах і банках, впровадження в Україні стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку й інші актуальні питання.

Читайте також: Нацбанк та ЄБРР підписали договір про валютний своп на $0,5 мільярда

Як повідомляється, у переговорах взяли участь: віцепрезиденти ЄБРР Алан Пію та П’єр Хейлбронн, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, керуючий директор ЄБРР, очільник Департаменту економіки, політики та управління Маттіа Романі, заступник голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький, заступник голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко.

З українського боку в перемовинах участь взяли: міністр фінансів України Сергій Марченко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та інші.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-