МВФ офіційно затвердив програму Stand-By для України

МВФ офіційно затвердив програму Stand-By для України

Укрінформ
Виконавча рада МВФ за підсумками засідання в вівторок затвердила нову програму кредитування Stand-By для України, яка передбачає фінансування в розмірі $5 млрд терміном на 18 місяців.

Розмір першого траншу становитиме $2,1 млрд, йдеться в офіційному повідомленні МВФ.

"Виконавча рада МВФ затвердила сьогодні програму Stand-By (SBA) для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько $5 млрд або 179 відсотків квоти)", - йдеться в повідомленні.

Нова програма націлена на допомогу Україні у розв'язанні проблем, пов'язаних із пандемією COVID-19 шляхом забезпечення платіжного балансу та бюджетної підтримки, зазначили у Фонді. При цьому у МВФ висловили сподівання на просування в Україні ключових структурних реформ, щоби забезпечити гарні можливості для повернення до економічного зростання після кризи.

"Успішні показники України в стабілізації економіки за останні п'ять років були потужними. Однак необхідно докласти більше зусиль для реформ, щоби забезпечити міцне та всеосяжне зростання", - зауважили у МВФ.

Читайте також: Меморандум МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку — Марченко

При цьому, у Фонді зазначили, що політика нової угоди буде зосереджена на чотирьох пріоритетах. Серед них – пом'якшення економічного впливу від кризи, в тому числі шляхом підтримки населення та бізнесу; забезпечення постійної незалежності Центрального банку та гнучкого обмінного курсу; забезпечення фінансової стабільності при відшкодуванні витрат за рішеннями банку. Крім того, серед пріоритетів називається просування ключових заходів урядування та боротьби з корупцією з метою збереження та зміцнення останніх досягнень.

"Затвердження програми SBA дозволяє здійснити негайне виділення еквіваленту 1,5 млрд SDR (приблизно $2,1 млрд)", - зауважили у Фонді.

Читайте також: Міжнародні резерви України у травні скоротилися на 1,3%

Загалом передбачається проведення чотирьох оглядів виконання Україною програми для отримання нею наступних траншів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-