Криклій пояснив, чому важливо надати Укрпошті право здійснювати банківські послуги

Криклій пояснив, чому важливо надати Укрпошті право здійснювати банківські послуги

Інфографіка
Укрінформ
Надання Укрпошті права здійснювати банківські послуги дозволить забезпечити доступними фінансовими послугами всіх українців, у тому числі 15 млн громадян, які мешкають у сільській місцевості.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій у коментарі після схвалення законопроєкту 2788-Д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв'язку” в першому читанні.

“Сьогодні банкомати є лише у 30% населених пунктів, банківські відділення - взагалі лише у 6%. За рівнем доступності фінансових послуг для людей ми десь поруч з Угандою, Габоном та Еквадором. Законопроєктом 2788-Д, який сьогодні підтримали депутати в першому читанні, вводиться система поштових рахунків, що фактично прирівнюються до банківських. Це дозволить Укрпошті забезпечувати доступними фінансовими послугами всіх українців, бо навіть у найменших містечках і селах, на відміну від банків, є поштові відділення. А для самої компанії такі зміни значно розширять можливості діяльності та розвитку”, - сказав він.

За словами міністра, особливо актуальними такі послуги Укрпошти стануть для 15 мільйонів українців, які проживають у сільській місцевості. Також Криклій зауважив, що люди зможуть зручно отримувати пенсії, інші соціальні виплати, грошові допомоги чи здійснювати переказ коштів.

Читайте також: Криклій розраховує, що Рада ухвалить закон про банківські послуги для Укрпошти

Як повідомлялося, Верховна Рада 232 голосами в першому читанні ухвалила законопроєкт 2788-Д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв'язку”. Він передбачає залучення національного поштового оператора “Укрпошта” до надання банківських послуг всьому населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-