FAO готова й далі надавати технічну підтримку українському уряду

FAO готова й далі надавати технічну підтримку українському уряду

Коронавірус
Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) готова й надалі надавати технічну підтримку українському уряду для забезпечення національної продовольчої безпеки під час кризи COVID-19.

Про це заявив керівник регіональної програми FAO в Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле під час зустрічі із заступником міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - торговим представником України Тарасом Качкою та Департаментом багатосторонніх та двосторонніх торгових угод, повідомила Укрінформу пресслужба FAO

Зустріч була присвячена впливу COVID-19 на продовольчу безпеку, перегляду поточних програм та двостороннього співробітництва між FAO і Україною, збільшення оперативної присутності організації у країні.

«Рівень продовольчої безпеки на національному, регіональному та глобальному рівнях кардинально змінився через вплив пандемії COVID-19. Країнам важливо задовольняти негайні потреби вразливих груп населення в продуктах харчування, підвищувати програми соціального захисту, посилювати ефективність і спробувати зменшити витрати, пов'язані з торгівлею», - зазначив Раймунд Йеле.

Він запевнив, що FAO готова й надалі надавати постійну технічну підтримку українському уряду для забезпечення національної продовольчої безпеки під час кризи COVID-19 та популяризації кліматоорієнтованих сільськогосподарських практик в умовах посух на півдні країни.

Представники уряду висловили стурбованість щодо перебоїв у ланцюгах доданої вартості для овочів та значних втрат для фермерів, спричинених закриттям оптових ринків через епідеміологічну ситуацію, особливо на півдні та заході України.

"Ситуація трохи покращується і Україна нещодавно відновила роботу ринків, з дотриманням необхідних санітарних умов", - зазначив Тарас Качка.

Він підкреслив, що Україна не ввела жодних обмежень експорту, крім тимчасової заборони на експорт гречки до 1 липня 2020 року.

"Незважаючи на несприятливу ситуацію з експортом зернових, спричинену обмеженнями в деяких інших країнах Чорноморського регіону, Україна продовжує виконувати свої зобов'язання", - наголосив торговий представник України.

Читайте також: Пшениця може стати другою нафтою на найближчі роки – експерт FAO

На сьогодні FAO Україна реалізує проєкти розвитку сільського господарства та сільських територій, рибного господарства, безпеки харчових продуктів, адаптації до зміни клімату та боротьби з деградацією земель, боротьби з хворобами тварин та рослин, надзвичайної допомоги та сприяння економічному відновленню постраждалих від конфлікту регіонів на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-