Держгеокадастр підписав зі Світовим банком комплексну програму дій

Держгеокадастр підписав зі Світовим банком комплексну програму дій

Укрінформ
Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру узгодила комплексну програму дій у сфері управління земельними відносинами та геопросторових даних з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Світовим банком).

Підписання двостороннього документа з огляду на карантинні заходи відбувалось дистанційно, повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

"Програма передбачає покроковий план дій, спрямованих на досягнення цілей, окреслених в стратегії Кадастр 2.0: цілковитої прозорості, дерегуляції, підвищення якості конкуренції в земельному секторі та широкого доступу до інформації", - зазначилив Держгеокадастрі.

Як відзначили у Світовому банку, спільна розробка цієї програми є кульмінацією давнього і продуктивного діалогу між Держгеокадастром, Світовим банком і партнерами.

«Хочу окремо підкреслити, що земельна реформа – це не лише про ринок землі, і про цей її аспект в такому випадку не йдеться. Йдеться про суто технічні та адміністративні заходи, реалізація яких допоможе трансформувати земельні відносини в Україні в конкурентну, відкриту, безкорупційну сферу та реалізувати економічний потенціал галузі», — пояснив голова Держгеокадастру Денис Башлик.

Він також підкреслив, що українська сторона формує порядок денний і визначає пріоритети з огляду на досягнення найбільшої користі для громадян України.

Читайте також: Держгеокадастр оновив Публічну кадастрову карту новими розділами

Зокрема, серед пріоритетних напрямів трансформації та розвитку земельних відносин передбачено реформування системи управління у сфері земельних відносин, зменшення ризиків хабарництва та корупції, зняття штучних обмежень, спрощення доступу населення та бізнесу до земельних ресурсів.

"Впровадження цієї програми має важливе значення для забезпечення прогресу у правовій базі, який буде досягнуто за підтримки багатосторонніх і двосторонніх донорів та досить оперативно принесе бажані результати з точки зору підвищення прозорості, доступу до інформації та конкуренції в земельному секторі", - наголосили у профільному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-