Держгеокадастр оновив Публічну кадастрову карту новими розділами

Держгеокадастр оновив Публічну кадастрову карту новими розділами

Укрінформ
Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру доповнила Публічну кадстрову карту новими інформаційними розділами.

Про це повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

"Держгеокадастр доповнив Публічну кадастрову карту новими інформаційними шарами: «Об’єкти Укренерго» та «Об’єкти Обленерго». Ця інформація отримана в межах реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 03.06.2013 №483 у частині інформаційної взаємодії між Державним земельним кадастром та даними НЕК Укренерго та Обленерго про об’єкти енергетики", - йдеться у повідомленні.

У розділі «Об’єкти Укренерго» користувачі отримують інформацію щодо повітряних ліній електромереж (назва лінії, напруга (кВт), охоронна зона (м). опор ліній електромереж (назва лінії, назва опор, напруга (кВт). охоронної зони ліній електромереж.

У розділі «Об’єкти Обленерго», можна знайти інформацію про трансформаторні підстанції (назва обленерго, назва ТП, адреса ТП, потужність, резерв дозволеної потужності, потужність наявних користувачів, дата введення в експлуатацію). повітряні лінії електромереж, кабельні лінії електромереж, опори повітряних ліній електромереж (назва обленерго, назва лінії, назва опори).

"Оновлена інформація може використовуватись під час розробки та погодження документації із землеустрою у частині визначення обмежень у використані земельної ділянки. Окрім цього, надалі планується доповнити інформаційний шар «Енергетика» даними про можливість підключення користувачів до відповідних електричних мереж", - зауважили в Держгеокадастрі.

Читайте також: Президент підписав закон щодо формування інфраструктури геопросторових даних

Як повідомляв Укрінформ, в Україні процес діджиталізації кадастру розпочався у 2013 році, коли було запущено Публічну кадастрову карту, на якій відображалися зареєстровані земельні ділянки. З 2015 року стала публічною також інформація про власників зареєстрованих ділянок, а 30 червня 2015 року було запущено електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-