Голова Асоціації переробників: Якщо працівники з України не приїдуть у Польщу - буде катастрофа

Голова Асоціації переробників: Якщо працівники з України не приїдуть у Польщу - буде катастрофа

Укрінформ
Польський ринок праці залежний від трудових мігрантів з України, а в сезон збирання фруктів та овочів їх потрібно “сотні тисяч”. Без них буде дуже складно зібрати врожай у Польщі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова польської Асоціації переробників фруктів та овочів, власник однієї з найбільших переробних компаній у Польщі (Real SA) Анджей Гайовнічек.

“Польща є величезним виробником продуктів харчування, одним з найбільших в Європі. Скажімо, ми найбільше в ЄС вирощуємо печериць тощо. Тож якщо працівники з України не приїдуть, це буде катастрофа. Те, що буде вирощено в полях, пропаде, оскільки не буде кому збирати”,- заявив Гайовнічек.

За його словами, у Польщі зараз потреба у “сотнях тисяч” сезонних працівниках з України.

На його думку, якщо українці через тижні у зв’язку з пандемією COVID-19 не зможуть приїхати до Польщі на початок сезону збору полуниці, то це може призвести навіть до протестів польських аграріїв.

Читайте також: Зеленський - про виїзд заробітчан: Ми нікому нічого не блокуємо

Як відомо, у Польщі зараз перебуває до мільйона українців. З середини березня з Польщі в Україну повернулися понад 180 тис. українців. Уряд Польщі автоматично продовжив українцям термін дії віз і права перебування по безвізовому режиму на період стану епідемії COVID-19 і 30 днів після нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-