Катар розгляне низку інвестиційних проєктів для реалізації в Україні - Кулеба

Катар розгляне низку інвестиційних проєктів для реалізації в Україні - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та заступник прем’єр-міністра - міністр закордонних справ Держави Катар Шейх Мухаммад бін Абдулрахман бін Джассім Аль Тані домовилися, що Катар розгляне низку інвестиційних проєктів, які можуть бути реалізовані в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС за результатами телефонної розмови міністрів.

«Відповідно до домовленостей лідерів України та Катару, досягнутих у їхній телефонній розмові напередодні, Дмитро Кулеба запевнив у готовності до співпраці у сферах інвестицій, торгівлі, економіки, енергетики та продовольчої безпеки. Співрозмовники домовилися, що Катар розгляне низку інвестиційних проєктів, які можуть бути реалізовані в Україні», - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, йдеться, насамперед, про інвестиції в українську інфраструктуру: мости, дороги, залізниці, аеропорти та інше.

Також, як зазначили в міністерстві, зважаючи на роль України як гаранта світової продовольчої безпеки, глави зовнішньополітичних відомств обговорили експорт української сільськогосподарської продукції до Катару. Кулеба запевнив катарського колегу, що Україна може забезпечити потреби Катару в агропродукції.

Читайте також: Лікарні та якісні дороги: Зеленський обговорив з Еміром Катару умови залучення інвестицій

“Україна готова бути стратегічним партнером Катару у своєму регіоні. Зокрема, зважаючи на свій транзитний потенціал і роль гаранта світової продовольчої безпеки. Ми готові працювати разом, аби від цієї співпраці вигравали наші країни”, - наголосив Кулеба.

Співрозмовники також погодилися докладати спільних зусиль для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Як повідомлялося, Держава Катар є перспективним партнером України в регіоні Затоки. Загальні обсяги зовнішньої торгівлі у 2019 році зросли на майже 20 млн дол. і становили 90 млн дол. США.

Важливим етапом у розвитку співпраці між країнами стала перемога катарської компанії «QTerminals» у тендері на концесію морського порту "Ольвія" (Миколаїв). Відповідно до умов концесійної угоди, впродовж 5-ти років катарська компанія має інвестувати 3,4 млрд грн у розвиток українського порту та його інфраструктури.

6 травня відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського і Еміра Держави Катар Шейха Таміма бін Хамада Аль Тані, під час якої, зокрема, обговорювалися умови залучення катарських інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-