У Арселор Міттал  занепокоєні занадто дорогою електроенергією в Україні

У Арселор Міттал занепокоєні занадто дорогою електроенергією в Україні

Укрінформ
У ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР) занепокоєні тим, що доводиться платити у 2-3 рази дорожче за електроенергію, ніж платять аналогічні металургійні підприємства у Європі. 

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"Якщо порівняти ціни на електроенергію в Україні та в країнах Європейського союзу, то підприємства АрселорМіттал у Європі закуповують електроенергію у 2-3 рази дешевше, ніж національні виробники в нашій країні (з урахуванням супутніх витрат на доставку). Український ринок електроенергії знаходиться поза світовим трендом, і з кінця квітня ми спостерігаємо навіть зростання на РДВ (ринок на добу вперед). Така ситуація ставить вітчизняну металургію у неконкурентне положення на світовому ринку у порівнянні з іншими сталевиробниками”, - зазначив начальник управління закупівлі сировини та енергоресурсів адміністрації з постачання "АрселорМіттал Кривий Ріг" Олег Айко.

Він зауважив, що ринок світової металургії й без того переживає вкрай важкий період через істотне падіння цін на металопродукцію та обмеження у зв'язку з поширенням COVID-19. А висока ціна на електроенергію стає критичним фактором для української металургійної галузі.

Зазначається, що "АрселорМіттал Кривий Ріг" щомісяця споживає від 300 до 340 млн кВт-год. електроенергії залежно від обсягів виробництва та графіків завантаження основних агрегатів.

Компанія АрселорМіттал закликає уряд України врегулювати ситуацію з неринковими підходами до ціноутворення в сфері електроенергетики.

“Це вже завдало шкоди промисловості та ставить під загрозу плани з виходу із кризи, а також може спровокувати подальше скорочення промислового виробництва в "АрселорМіттал Кривий Ріг", - відзначають на підприємстві.

Читайте також: Міненерго розробило комплекс кроків для виведення енергосистеми України з кризи

Як повідомлялося, ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" – одне з найбільших металургійних підприємств в Україні.

Компанію ArcelorMittal утворено 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-