Укравтодор у червні отримає другий транш по кредиту під держгарантії

Укравтодор у червні отримає другий транш по кредиту під держгарантії

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) планує отримати другий транш по кредиту під державні гарантії у червні цього року.

Про це розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков у коментарі для Укрінформу.

"Ми підв'язані під плани будівництва, але наступний транш - це червень", - сказав Кубраков.

Він також зазначив, що 30 квітня Укравтодор отримав перший транш по кредиту під державні гарантії. Державний банк "Укрексімбанк" викупив п'ятирічні облігації Укравтодору на загальну суму 5,782 млн гривень.

За словами Кубракова, залучені під держгарантії кошти відомство витратить як на проєкти, що вже будуються (Запорізький міст, траса Дніпро-Решетилівка, траси М - 09 і М-19), так і на проєкти, робота по яких ще не почалася.

Читайте також: Програма будівництва доріг дозволить створити тисячі робочих місць - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня АТ "Укрексімбанк" і Укравтодор підписали угоду про надання першого траншу фінансування на оновлення доріг на суму понад 5,7 млрд грн. Фінансування надається під державні гарантії. Всього цього року Укравтодор зможе залучити 19,3 млрд грн під державні гарантії.

Всього у 2020 році Укравтодор планує витратити 90,2 мільярда гривень на ремонт і будівництво понад 4 тисяч кілометрів доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-