У МВФ прокоментували стан взаємодії з владою в Україні

У МВФ прокоментували стан взаємодії з владою в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не коментує витоків інформації у ЗМІ, в тому числі, пов'язаних з Україною, однак запевняє, що продовжує тісний контакт з владою в Києві щодо нової програми Фонду.

Таку відповідь на запит Укрінформу надали в пресслужбі МВФ у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент агентства.

"Як правило, ми не коментуємо витоків інформації", - зазначили у Фонді у відповідь на прохання прокоментувати публікацію в українських ЗМІ про лист голови Місії МВФ в Україні Рон ван Родена в Офіс Президента України щодо законодавства про НАБУ.

Зокрема, як повідомила про зміст листа Європейська правда, представник Фонду попередив українську сторону, що "будь-які законодавчі зміни, які звужують незалежність НАБУ, будуть сприйняті як відмова від попередніх антикорупційних зобов’язань і потребуватимуть коригування будь-якої нової програми (від МВФ – ред.)".

Водночас, як зауважили в МВФ у відповіді Укрінформу, керівництво Фонду продовжує підтримувати тісний контакт з Києвом.

"Ми тісно контактуємо з українською владою та обговорюємо параметри нової домовленості з МВФ, яка допомогла би Україні ефективно справлятися з впливом коронавірусної кризи у економічній та медичній сферах", - зауважили в пресслужбі МВФ.

Читайте також: Україна цьогоріч сподівається отримати від МВФ $3,5 мільярда – Мінфін

Як повідомлялося, на початку грудня минулого року, після телефонної розмови Президента Володимира Зеленського й директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, сторони досягли попередньої домовленості про нову трирічну програму у форматі розширеного фінансування (EFF) на загальну суму 5,5 млрд дол.

При цьому було підкреслено, що Україна має виконати попередні умови. Це стосувалося, зокрема, зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією, посилення конкурентного середовища, відкритості ринків, зменшення ролі олігархів, продовження розсудливої фіскальної політики з метою забезпечення стійкого розвитку в середній перспективі, а також незалежності й фінансової стабільності Центробанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-