В Україні за допомогою ЄБРР реалізовуватимуть проєкт з навчання аграрних менеджерів

В Україні за допомогою ЄБРР реалізовуватимуть проєкт з навчання аграрних менеджерів

Укрінформ
Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоду про реалізацію навчального проєкту «Удосконалення магістерської програми з агрономії на півдні України».

Про це повідомила пресслужба УКАБ.

«28 квітня 2020 року між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» була підписана угода на виконання проєкту «Удосконалення магістерської програми з агрономії на півдні України». Проєктом передбачається розробка нової сучасної освітньої програми підготовки «польових командирів» для аграрного бізнесу України із глибокими професійними компетенціями у галузі агрономії та агротехнологій в умовах зрошуваного землеробства та сформованими міжособистісними навичками, що необхідні сучасному виробництву», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, проєкт буде реалізовано на базі агрономічного та економічного факультетів Херсонського державного аграрно-економічного університету (ХДАУ) з наступного навчального року. Програма ґрунтуватиметься на принципах і методологічних підходах сучасної магістерської програми з елементами дуальної освіти з урахуванням особливостей південного регіону. Крім освітнього компоненту, акцент також робитиметься на підвищенні кваліфікації викладачів університетів регіону.

«Ми продовжуємо програму фінансової підтримки реформ освітньої сфери в АПК України. Цей проєкт є важливим кроком до якісних змін в системі аграрної освіти країни та підготовці кваліфікованих кадрів», - заявила керівник проєктів технічної співпраці ЄБРР в агропромисловому комплексі Аліна Білан.

За словами президента УКАБ Алекса Ліссітси, даний проєкт і його підтримка Європейським банком реконструкції та розвитку – це важлива інвестиція часу та коштів в розвиток аграрної освіти України в цілому.

Ректор ХДАУ Юрій Кирилов зазначив, що запровадження проєкту сприятиме розвитку університету.

Читайте також: Уряд спрямував субвенцію на Нову українську школу в регіони

Ініціатива щодо вдосконалення магістерських програм з агрономії виходила не тільки з університету, а й від провідних агровиробників південного регіону України, зокрема, компанії «Агрофьюжн», що частково фінансуватиме проєкт та братиме участь у навчанні студентів.

«Очікування від проєкту різнопланові: від задоволення попиту провідних аграрних підприємств півдня України у висококваліфікованих спеціалістах з агрономії та аграрного менеджменту до здійснення мрій студентів та їх батьків щодо високооплачуваної престижної роботи після отримання освіти в Херсонському державному аграрно-економічному університеті», - підсумував Кирилов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-