Держлісагентство запустило онлайн-сервіс переробки деревини

Держлісагентство запустило онлайн-сервіс переробки деревини

Укрінформ
Державне агентство лісових ресурсів запускає черговий пілотний проєкт - інтерактивну карту розміщення об'єктів переробки деревини.

Про це повідомив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький, інформує пресслужба відомства.

«Ми хочемо максимально інформувати наших громадян про наявні законні та легальні місця переробки деревини, а також виявляти лісопилки, які працюють незаконно або використовують незаконно добуту деревину», - зазначив керівник відомства.

Заблоцький розповів, що об’єкти нанесені на публічну карту згідно з їхньою географічною системою координат, інформацією системи електронного обліку деревини та аданих даних від Закарпатської, Сумської, Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Донецької та Житомирської ОДА.

«Проєкт являється пілотним, ведеться робота по наповненню геопорталу інформацією. Незабаром буде створена форма зворотного зв'язку, через який користувач зможе надавати уточнення, інформацію про не нанесені об'єкти чи інші інформативні матеріали, що стосуються переробки деревини», - повідомив голова Держлісагентства.

Він також нагадав, що це не перший цифровий проєкт, який Держлісагентство активно реалізує останніми місяцями.

«Ми активно реалізуємо проєкт під вже загальноприйнятою у суспільстві назвою «Ліс у смартфоні». Будь-хто може зайти з комп’ютера чи смартфона на сайт https://lk.ukrforest.com та ознайомитися із загальним переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на онлайн-карті законність здійснення рубок. Таким чином, громадяни України можуть перевіряти законність рубок», - наголосив Заблоцький.

Читайте також: Експорт виробів з деревини зріс на 8% - Держлісагентство

Він також розповів про інші онлайн сервіси – перевірка легальності та походження деревини, портали аукціонних і тендерних торгів, реалізаційні ціни на деревину, електронний перелік сертифікатів про походження лісо- та пиломатеріалів.

На сайті Держлісагентства можна слідкувати за моніторингом внутрішнього споживання деревини. Окрім того, з 1 лютого в Україні необроблена деревина реалізується через електронні аукціони.

«У нас досить амбітні плани – перенести більшість реєстрів та послуг, які надає агентство у смартфон, тобто зробити їх прозорими, швидкими, простими та зручними для користування наших громадян», - наголосив голова Держлісагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-