У Чорному морі заборонили вилов калкана, скатів та бичків на період нересту

У Чорному морі заборонили вилов калкана, скатів та бичків на період нересту

Укрінформ
З першого травня 2020 року розпочинається заборона на промисловий лов калкана чорноморського у період його нересту в Чорному морі.

Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства України.

"Враховуючи рекомендації Одеського центру ПівденНІРО, заборона триватиме з 1 по 30 травня у виключній (морській) економічній зоні та з 3 травня по 1 червня – в територіальних та внутрішніх морських водах на окремих ділянках", - йдеться у повідомленні

Крім того, в період нерестової заборони у відповідній зоні забороняється спеціалізований промисел чорноморського калкана сітками.

"Калкан, що в цей період приловлений іншими знаряддями добування (вилову) випускається у море незалежно від його життєздатності", - наголосили у профільному відомстві.

У період нерестової заборони у відповідній зоні забороняється також промисел скатів сітками. Промисел шпрота і мерланга різноглибинними тралами дозволено.

Крім того, з 1 травня по 15 червня у північно-західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах у зоні діяльності Чорноморського рибоохоронного патруля триватиме заборона на промисловий та любительський вилов бичків у період їх нересту. У цей період заборонено любительське та спортивне рибальство в Тилігульському, Шаболатському (Будацькому) і Тузлівських лиманах.

Читайте також: У Чорному морі заборонили вилов камбали на час нересту

У Держрибагентстві зауважили, що в межах зони контролю Чорноморського рибоохоронного патруля нерестова заборона встановлюється не по водоймах, а по окремих видах риб. Так, з 15 квітня тривають обмеження на промисловий вилов водних біоресурсів у річці Дунай та Шаболатському лимані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-