Укравтодор пропонує зробити його тендерні вимоги обов'язковими для всіх

Укравтодор пропонує зробити його тендерні вимоги обов'язковими для всіх

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України має зробити методологію дорожніх закупівель Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) обов'язковою для всіх учасників ринку.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Доки Мінекономіки не зробить Методологію дорожніх закупівель обов’язковою для всіх учасників ринку – тендерні тролі залишатимуться загрозою для Великого будівництва», - йдеться у повідомленні.

Як підкреслив голова Укравтодору Олександр Кубраков, станом на 24 квітня 2020 в Антимонопольному комітеті Україні оскаржуються закупівлі на 8,7 млрд грн. За його словами, закупівлі на 5,7 млрд грн оскаржують ті самі компанії, які ще в минулі роки відзначилися масовим блокуванням тендерів у АМКУ.

Очільник Укравтодору додав, що в свою чергу розроблені відомством Методичні рекомендації для підготовки типової тендерної документації попереджають зрив будівельного сезону, мінімізують втрати держави через роботу недобросовісних підрядників та є інструментом протидії таким тендерним тролям.

Директор ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгiна» Артем Безуглий також зауважив, що після презентації методології її текст був допрацьований спільно з громадськими організаціями та дорожніми асоціаціями.

"Зокрема, був запропонований механізм “ліфту” для дорожніх компаній. Суть ліфту полягає в тому, що компанія, яка тільки починає працювати у галузі, має здобути досвід на дорогах нижчих категорій перед тим, як вийти на вищі. Цей досвід має буде співставним з обсягом робіт, на який претендує підрядник", - розповів Безуглий.

Читайте також: Тендерні вимоги Укравтодору більш м'які, ніж у ЄБРР чи Світового банку – Кубраков

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня 2020 року Укравтодор презентував проєкт Методичних рекомендацій для підготовки типової тендерної документації. Ці рекомендації встановлюють чіткі кваліфікаційні вимоги до учасників тендерів, зокрема щодо відповідності обладнання, кількості працівників, досвіду проведення робіт та фінансової звітності.

Наразі методологічні рекомендації Укравтодору перебувають на затвердженні у Мінекономіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-