Внутрішній інвестор не менш цікавий і важливий, аніж зовнішній - Ковалів

Внутрішній інвестор не менш цікавий і важливий, аніж зовнішній - Ковалів

Укрінформ
Дохід від малої та середньої приватизації у І кварталі 2020-го порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився у 6,3 раза, це свідчить про те, що внутрішній інвестор не менш цікавий, ніж зовнішній.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів.

"Хочу звернути увагу на малу приватизацію. Це про внутрішнього інвестора, який нам не менш цікавий і важливий, аніж зовнішній. Сьогодні мала приватизація – прямий інструмент боротьби з кризою, стимулювання економіки. Це майданчик, де кожен українець отримує можливість стати інвестором об’єктів на первинному ринку. Ми оновили команду Фонду держмайна, і вони вже показують результат. Якщо порівнювати статистику першого кварталу 2019 року з 2020-им, ми побачимо, що дохід від малої та середньої приватизації збільшився у 6,3 раза", - сказала Ковалів.

Вона зазначила, що зросли зацікавлення і конкуренція за об’єкти малої приватизації, стартова ціна об’єктів приватизації в середньому збільшувалася на 28%, хоча ще минулого року цей показник був на рівні 12%. З початку року до квітня проведено 111 успішних аукціонів із загальною сумою продажу – 410,7 млн грн.

Читайте також: В Офісі Президента вже підготували законопроєкт про "інвестиційних нянь"

"Один з останніх успішних прикладів залучення великого іноземного інвестора продемонстрував НАК “Нафтогаз”. За результатами конкурсу їм вдалося залучити міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ «Укргазвидобування» в Західній Україні. Це перший в історії нафтогазової галузі України повноцінний сервісний контракт із підвищення видобутку – близько 1 млрд грн інвестицій, що дозволить отримати додатково принаймні 300 млн куб.м газу на 13-ти малих родовищах у Західній Україні", - наголосила Ковалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-