ЄС і Світовий банк відзначили реформи управління держфінансами в Україні

ЄС і Світовий банк відзначили реформи управління держфінансами в Україні

Звіт
Укрінформ
Євросоюз і Світовий банк у щорічному звіті PEFA (Державні видатки та фінансова підзвітність) стосовно України відзначили прогрес у реформах управління держфінансами за останній час.

Звіт оприлюднено на сайті PEFA.

"Від часу попереднього оцінювання PEFA загальні реформи в українській системі управління державними фінансами проходили поступово й прогресивно", - зазначається у документі.

При цьому вказується на успіхи, зокрема в таких сферах: здійснення середньострокового бюджетного планування; інтеграція міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в державний сектор і законодавчі рамки, а також прийняття стратегії бухгалтерського обліку в державному секторі до 2025 року; вдосконалення інструментів макроекономічного та бюджетного прогнозування.

Крім того, позитивно оцінюються досягнення України "в підвищенні прозорості в системі управління державними фінансами шляхом впровадження відкритого бюджетного порталу; в управлінні фіскальними ризиками; у поступовому впровадженні гендерно збалансованого підходу до складання бюджету".

Читайте також: Світовий банк надасть Україні $135 мільйонів на медицину та протидію коронавірусу

Як зазначили в цьому зв'язку в Міністерстві фінансів України, звіт PEFA підтвердив "поліпшення багатьох показників і параметрів у порівнянні з 2015 роком". Зокрема, це стосується фіскальної дисципліни, стратегічного розподілу ресурсів та їх ефективного використання для надання послуг.

Оцінювання PEFA охоплює, зокрема, діяльність Мінекономіки як уповноваженого органу з питань закупівель, Мінфіну, Державної аудиторської служби, Бюджетного комітету Верховної Ради, Державної фіскальної служби, Рахункової палати. Звіт також оцінює аспекти окремих позабюджетних фондів та кваліфікує державні підприємства за відповідними показниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-