Міністр економіки запевняє, що стрибків цін у магазинах не буде

Міністр економіки запевняє, що стрибків цін у магазинах не буде

Укрінформ
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко запевняє, що дефіциту хліба в Україні не буде, продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, цінова ситуація стабільна і контрольована.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Забезпеченість пшеницею і хлібом – важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці – у 2 рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде», - сказав міністр у телеефірі.

Він зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не зростали.

Читайте також: Масло, цукор, гречка: у магазинах запасів – на кілька тижнів

За словами Петрашка, причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер. Адже традиційно перед Великоднем спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Але непередбачуваних стрибків не було і не буде, запевнив він. Другою причиною зростання цін міністр назвав девальвацію, яка відбувається з валютою, а третьою причиною - спекулятивний елемент, над подоланням якого в міністерстві вже працюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-