Україна і Туреччина домовились про перетин кордону для вантажівок

Україна і Туреччина домовились про перетин кордону для вантажівок

Укрінформ
Україна та Туреччина узгодили алгоритм дій для перевізників під час перетину кордону з Туреччиною.

Про це в коментарі Укрінформу розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Зараз на кордоні залишається кілька десятків вантажівок, вони будуть пропущені після 14-денного карантину, який буде застосовуватися і в подальшому.

«У принциповому плані після розмови президентів питання по перевізникам розблоковано. Черги, які були на кордоні до розмови президентів та деякий час після, на сьогодні практично відсутні. Є ще декілька десятків машин, стосовно яких має ще бути витримане правило 14-денного карантину. І вони будуть також пропущені», - сказав Сибіга.

Він наголосив, що з даного питання налагоджено конструктивний діалог, який вже приніс практичні результати.

Читайте також: Фури на карантині: Криклій наполягає на дзеркальних заходах для країн-блокувальників

«Учора отримано нотифікацію щодо офіційного порядку, який буде застосовуватися до перевізників, щоби в подальшому не виникало таких непорозумінь й все відбувалося згідно зі спільно узгодженою процедурою. Очікуємо на розмову профільних заступників міністрів, які ще далі будуть обговорювати деталі, щоб не виникало проблемних питань. Також ведеться спільна робота над практичними деталями на рівні відповідних структур обох держав», - сказав дипломат.

За його словами, перевізникам слід пам’ятати, що під час перетину кордону буде застосовуватися 14-денний карантин.

«Головне, що слід враховувати при перетині кордону з Туреччиною, болгарсько-турецького чи грузинсько-турецького, - буде діяти загальне правило проходження 14-денного карантину. Дуже важливо, щоб наші перевізники знали й для них це не було несподіванкою», - сказав Сибіга.

Він додав, що є спільне розуміння обох сторін щодо забезпечення безперешкодного руху вантажів, зокрема в контексті мінімізації негативних наслідків пандемії, розвитку двосторонньої торгівлі та підтримання її динаміки.

Як повідомляв Укрінформ, телефонна розмова президентів України та Туреччини відбулася 1 квітня. В її ході було досягнуто низки практичних домовленостей щодо координації зусиль і співпраці між Україною та Туреччиною стосовно боротьби з пандемією та її наслідками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-