МВФ виділить трильйон доларів на подолання наслідків пандемії

МВФ виділить трильйон доларів на подолання наслідків пандемії

Відео
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд готовий виділити $1 трильйон на подолання фінансової кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу.

Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва у своєму зверненні, оприлюдненому на сторінці фонду у Twitter.

За її словами, МВФ готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трильйона, щоб подолати кризу, адже ще ніколи за 75-тирічну історію фонду країни не потребували такого екстреного фінансування. Наразі до МВФ одночасно звернулися 85 країн. Георгієва зазначила, що навіть під час кризи у 2008-2009 роках ситуація була кращою.

Читайте також: МВФ очікує від України ухвалення "банківського" закону та змін до бюджету

"Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірша, ніж глобальна економічна криза. І це криза, яка вимагає, щоб ми згуртувалися. ВООЗ існує для захисту здоров’я людей; МВФ – захистити здоров’я світової економіки", – сказала Георгієва.

Читайте також: Пандемія: у МВФ просять допомоги понад 80 держав світу

Вона додала, що найбільше страждають країни, які розвиваються, оскільки у них менше ресурсів для боротьби з економічною кризою та подолання епідемії коронавірусу. Саме цим країнам у першу чергу надаватимуть фінансову підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-