За два тижні карантину кількість вакансій в Україні скоротилася на 34% - НБУ

За два тижні карантину кількість вакансій в Україні скоротилася на 34% - НБУ

Документ
Укрінформ
За два тижні карантину кількість вакансій на українському ринку праці скоротилася на 34%.

Про це повідомляє Національний банк України у своєму Економічному огляді тижня.

Як зазначається в огляді, протягом ІІ тижня карантину кількість нових вакансій продовжувала знижуватися, хоча й меншими темпами, ніж у І. "За два тижні вони зменшилися на 34%, відображаючи погіршені очікування підприємців щодо майбутніх доходів", - йдеться у повідомленні.

За даними НБУ, кількість нових резюме після зниження в перший тиждень карантину (вірогідно через рекомендації самоізолюватися) надалі практично не змінювалася.

Як зазначається в огляді, практично в усіх видах діяльності зріс показник навантаження (відношення кількості резюме до кількості вакансій) за винятком роздрібної торгівлі та фінансів.

Водночас, за даними Нацбанку, більшість підприємств очікує зниження товарообігу/обсягу виробництва, однак поки не налаштовані на звільнення працівників.

Читайте також: Ціни на продукти харчування зростають, однак ажіотаж послабився

Як повідомлялося, в Україні 11 березня 2020 року було запроваджено загальнодержавний карантин до 3 квітня 2020 року через епідемію коронавірусу. 25 березня Кабмін посилив карантинні заходи та запровадив режим надзвичайної ситуації до 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-