Засідання ОПЕК+ щодо цін на нафту перенесли на 9 квітня – Bloomberg

Засідання ОПЕК+ щодо цін на нафту перенесли на 9 квітня – Bloomberg

Укрінформ
Засідання альянсу найбільших світових нафтовиробників ОПЕК+, заплановане на початок наступного тижня, перенесли на 9 квітня після нового дипломатичного демаршу Саудівської Аравії, яка в черговий раз звинуватила Кремль у брехні.

Про це повідомило в суботу агентство Bloomberg із посиланням на одного з делегатів альянсу, ознайомленого із ситуацією.

"ОПЕК+ відклала зустріч щодо припинення цінової війни в нафтовій галузі, у той час як Ер-Ріяд і Москва обмінюються шпильками щодо краху цін на нафту. Попередньо, альянс планує провести віртуальне засідання 9 квітня замість цього понеділка, як планувалося раніше", - зауважується в повідомленні.

Водночас зазначається, що інші країни також потребують більше часу для переговорів.

Читайте також: Трамп очікує, що РФ і Саудівська Аравія скоротять видобуток нафти на 10 мільйонів барелів

Очікується, що на засіданні мають обговорюватися заходи щодо стабілізації цін на нафту, насамперед, скорочення видобутку з боку Саудівської Аравії та Росії, які минулого місяця розпочали протистояння через маневри Кремля. Тим часом, Ер-Ріяд і Москва перед переговорами заявили, що не тільки вони, а й інші нафтовиробники також мають скоротити видобуток нафти.

Перенесення віртуальної зустрічі ОПЕК+ відбулося після того, як Саудівська Аравія здійснила різкий дипломатичний демарш проти президента РФ Володимира Путіна. У своїй заяві в суботу міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бен Фархан заявив, що коментарі Путіна зі звинуваченнями Ер-Ріяда у розриві пакту між двома країнами в березні, були "повністю позбавлені правди".

Читайте також: Нафта дешевшає через сумніви, що скоротиться видобуток

Як повідомлялося, після скандальної відмови Москви виконувати домовленості в межах ОПЕК+ про скорочення видобутку нафти Саудівська Аравія практично оголосила економічну війну РФ та різко опустила ціни на свої нафтові пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-