Україна зацікавлена у нарощені товарообороту з Південною Кореєю

Україна зацікавлена у нарощені товарообороту з Південною Кореєю

Укрінформ
Україна зацікавлена в активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва з Південною Кореєю.

Про це в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Квон Кі-Чангом сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомляє пресслужба міністерства.

"Республіка Корея є одним з наших основних торгових партнерів у Східній Азії. У 2019 році товарообіг між нашими країнами збільшився до 831,7 млн дол. США. Ми зацікавлені в активізації двостороннього співробітництва у цій сфері, а також у збільшенні прямих інвестицій в економіку України, гарантуючи захист власності та прав інвестора", - зазначив Петрашко.

За його словами, перспективним напрямом у відносинах з Кореєю є сільське господарство, зокрема, нарощення експорту та розширення номенклатури с/г та харчової продукції, реалізація спільних проектів з виробництва сільгосптехніки, прискорення процесу сертифікації в Кореї молочної продукції та продуктів птахівництва, залучення корейських інвестицій в сільське господарство України.

Читайте також: Із Південної Кореї в Україну доставили 100 тисяч ПЛР-тестів

Як відомо, станом на 1 січня 2020 року в економіку України залучено 201,99 тис. дол. США інвестицій з Південної Кореї. Найбільший обсяг інвестицій спрямовано до підприємств у сфері промисловості – 74,3%; професійної, наукової та технічної діяльності – 23,6%; оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 1,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-