Укрспирт виготовлятиме сировину для антисептиків

Укрспирт виготовлятиме сировину для антисептиків

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою законопроєкт №3275 дозволяє, серед іншого, ДП "Укрспирт" виготовляти дезінфікуючий засіб одразу на базі своїх заводів.

Про це повідомила пресслужба Укрспирту.

"Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №3275, який, серед іншого, дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт". Під ці потреби працюватимуть додаткові заводи підприємства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив в. о. голови ДП "Укрспирт" Сергій Блескун, депутати проголосували за зміни у законодавство, які дозволяють закласти ціну на спирт без акцизу у виробництво дезінфікуючого засобу для антисептиків.

"До 30 квітня ДП "Укрспирт" виготовлятиме дезінфікуючий засіб відразу на базі своїх заводів. Процедура така: вітчизняні виробники надають нам тару, ми виробляємо спирт, проводимо його денатурацію та виготовляємо дезінфікуючий засіб (за затвердженою рецептурою). Увесь процес відбувається під наглядом працівників Державної податкової служби", - повідомив Блескун.

Читайте також: Аваков сказав, що саме допоможе “забити” аптеки дешевими антисептиками

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 березня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)".

Документ, зокрема, передбачає тимчасове спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу.

Кабінет міністрів України запровадив тимчасову заборону експорту спирту на період до 1 червня 2020 року.

Укрспирт минулого тижня підписав 106 договорів щодо продажу спирту українським виробникам заходів дезінфекції та антисептиків. До 30 червня 2020 року на підприємстві діє спрощена процедура закупівлі спирту: покупцям (юридичним особам чи ФОПам) потрібно підписати спрощений договір з державним підприємством, оплатити рахунок - і відразу ж можна приїжджати на завод та забирати придбаний спирт. Такий механізм діє у випадку, якщо покупцеві не треба більш як 1000 літрів спирту на квартал.

Днями у ДП "Укрспирт" у роботу були додатково запущені 4 заводи, загалом нині працюють 14 заводів; їхня сукупна потужність - 26 тис. декалітрів спирту на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-