Кількість безробітних в Україні під час карантину зросла на понад півмільйона осіб - ТПП

Кількість безробітних в Україні під час карантину зросла на понад півмільйона осіб - ТПП

Укрінформ
За оцінкою президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, чисельність безробітних в Україні за період карантину зросла на 0,5 - 0,7 млн осіб.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Торгово-промислової палати України.

"Кількість безробітних в Україні на даний момент фактично збільшилась на 0,5-0,7 млн людей до 2,0-2,2 млн людей. Таку оцінку оприлюднив президент

Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков", - йдеться у повідомленні. 

За словами Чижикова, за офіційною статистикою, в Україні близько 3,5 млн людей працюють у тіньовому секторі, з них близько 1 млн - в «карантинних» галузях. Ще близько 2,9 млн людей працюють у цих галузях офіційно.

"Таким чином, всього через карантин вимушено не працюють близько 4 млн українців. За нашими оцінками, близько 500 - 700 тисяч неофіційно зайнятих із закриттям бізнесів на карантин сьогодні, фактично, не мають роботи. Якщо додати майже 1,5 млн безробітних, то отримуємо кількість незайнятих на рівні 2,0-2,2 млн осіб», - сказав президент Торгово-промислової палати України. 

Чижиков зазначив, що одним із пріоритетів має бути збереження робочих місць і бізнесу підприємців. В середньому, збереження одного робочого місця в 5 разів дешевше, ніж створення нового.

"Підприємці психологічно налаштувалися припинити роботу до 3 квітня. У зв'язку з продовженням надзвичайної ситуації до 24 квітня багато хто з підприємців ставить питання: як зараз заробляти гроші в умовах карантину. У більшості з них запас міцності до середини - кінця квітня. У середнього і великого бізнесу запас більше - 2-3 місяці" , - вважає президент ТПП України.

Читайте також: Торгово-промислова палата назвала п’ять основних проблем бізнесу

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня.

В Україні на карантин закрито навчальні й торговельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Станом на 27 березня в Україні підтверджено 218 випадків Covid-19, з них 5 летальних, 5 людей одужали.

За даними Worldmeters, у світі заражено коронавірусом 556 019 осіб, з них 128 717 одужали і 25 226 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-