МВФ і Світовий банк закликають G20 відкласти стягнення боргів із найбідніших країн

МВФ і Світовий банк закликають G20 відкласти стягнення боргів із найбідніших країн

Заява
Укрінформ
Світовий банк і Міжнародний валютний фонд закликали країни Великої двадцятки (G20) призупинити стягнення боргів з найбідніших країн світу.

Про це йдеться у спільній заяві організацій.

"Спалах коронавірусу, ймовірно, може мати серйозні економічні і соціальні наслідки для найбідніших країн, де проживає чверть населення світу і дві третини населення світу, які живуть в умовах крайньої бідності… Світовий банк та Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликають призупинити стягнення боргів з таких країн відповідно до двосторонніх кредитних угод", - наголошується у заяві.

Читайте також: МВФ прогнозує сильнішу рецесію, ніж у 2009 році

На думку представників організацій, це допоможе вирішити негайні проблеми ліквідності таких країн, спричинені спалахом коронавірусу. Також це дасть час для оцінки впливу кризи та потреб у фінансуванні для кожної країни.

Крім того, Світовий банк і МВФ закликали країни G20 визначити перелік країн, які мають несприятливу боргову ситуацію і надати пропозиції щодо пом'якшення боргового навантаження.

Читайте також: Інвестори вивели $83 мільярди з ринків, що розвиваються - МВФ

Світовий банк та МВФ вірять, що наразі вкрай важливо забезпечити допомогу країнам, що розвиваються, та надати потужний сигнал фінансовим ринкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-