Резерви України на тлі валютного ажіотажу скоротились до $24 мільярдів

Резерви України на тлі валютного ажіотажу скоротились до $24 мільярдів

Укрінформ
Міжнародні валютні резерви зменшилися більш ніж на $2,5 млрд, до $24 млрд, на фоні проведення Національним банком валютних інтервенції для згладжування курсових коливань.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Резерви на сьогодні перевищують 24 млрд доларів. Резерви знаходяться в цінних папера найвищої якості", - сказав Чурій.

За його словами, чисті інтервенції з продажу іноземної валюти з початку року склали близько $1,5 млрд.

Читайте також: Гривня слабне у першу чергу через панічні настрої - Нацбанк

"Але хочу наголосити, що минулого року Нацбанк купив близько 8 млрд доларів, і на сьогодні у нас резервів достатньо аби продовжувати згладжувати коливання", - сказав заступник голови Нацбанку.

Також він додав, що НБУ і надалі зберігатиме свою присутність на міжбанку задля проведення валютних інтервенцій для згладжування курсових коливань. Окрім того, Чурій зауважив, що проблему з готівковими доларами буде вирішено найближчим часом.

Читайте також: Валютні гойдалки: реальний ринок чи гра спекулянтів?

"На початку тижня ми бачили тенденцію, коли в банках не вистачало готівкової валюти і це було пов'язано з проблемами авіасполучення. Ми забезпечили банки достатньою кількістю банкнот у євро. У нас в активній фазі переговори щодо доставки готівкового долара з Америки і ми сподіваємось, що невдовзі нам вдасться завезти велику партію готівкового долара для того, щоб забезпечити належну роботу кас банків",- запевнив він.

Як повідомлялося, станом на 1 березня 2020 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $26 622,8 млн (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-