Банки працюють у звичайному режимі - Рожкова

Банки працюють у звичайному режимі - Рожкова

Укрінформ
Банки продовжують працювати у звичайному режимі, а проблеми з наявністю готівкового долара у банках скоро будуть вирішені.

Про це на брифінгу сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Банківські відділення продовжують працювати у звичайному режимі. Працівники банківських відділень отримали всі необхідні інструктажі щодо дезінфекції, тому у зв'язку з цим робота відділень може перериватись. Нічого страшного в цьому немає. Всі контакт-центри банків працюють у посиленому режимі",- сказала Рожкова.

Вона також зазначила, що останніми днями регулятор бачить невпевненість клієнтів на ринку.

"Хочемо сказати наступне: коштів в банківській системі абсолютно достатньо для виконання всіх зобов'язань. Є певні складнощі з наявністю готівкового долара, але це пов'язано з тим, що готівкову іноземну валюту банківський сектор до заходів, пов'язаних із карантином, завозив літаками з-за кордону. Як ви знаєте пасажирські перевезення призупинено не лише в Україні, тому є тимчасові ускладнення. Ми зараз з банками працюємо над тим, аби вирішити це питання та налагодити іншу систему доставки готівки іноземної валюти",- сказала перший заступник голови НБУ.

Читайте також: Нацбанк за тиждень продав на міжбанку майже мільярд доларів

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк для попередження та мінімізації потенційного негативного впливу на фінансову систему від поширення коронавірусу зберігатиме присутність на валютному ринку, підтримуватиме ліквідність банків через рефінансування.

У період із 10 по 13 березня 2020 року Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку 981,6 млн доларів для згладжування курсових коливань.

Облікову ставку з 13 березня 2020 року знижено до 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-