Укренерго почало випробування на підстанції

Укренерго почало випробування на підстанції "Кремінська"

Укрінформ
ПрАТ "НЕК "Укренерго" проводить індивідуальні випробування обладнання на новій підстанції (ПС) 500/220 кВ «Кремінська».

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Зокрема, 16-18 березня 2020 року триватимуть випробування під робочою напругою обладнання кабельно-повітряних ліній (КПЛ) 220 кВ «Кремінська-Ювілена» №1 та №2, комплектного розподільчого пристрою з елегазовою ізоляцією (КРПЕ) 220 кВ та інших елементів обладнання підстанції. В результаті буде проведено налагоджувальні роботи релейного захисту, розроблено схеми та інструкції з використання обладнання тощо", - йдеться у повідомленні.

Випробування відбуваються відповідно до листа виробника обладнання КРПЕ 220 кВ - компанії Hyosung Corporation.

Також наразі відключено ПЛ 500 кВ «Донська—Донбаська» для спорудження заходів та її підключення до КРПЕ 500 кВ ПС «Кремінська». Ці роботи триватимуть до 15 квітня. Паралельно виконуються роботи з підключення, налагодження вторинних кіл захистів та автоматизованої системи управління технологічними процесами SCADA.

«Перші випробування обладнання йдуть за планом. Їх другий етап має пройти 15-17 квітня: буде випробувано обладнання КРПЕ 500 кВ та автотрансформатора (АТ) 500/220/35 кВ. Завершення будівництва ПС «Креміньска» та всіх пусконалагоджувальних робіт заплановано на кінець травня 2020 року», - зазначив директор з експлуатації та розвитку мережі НЕК «Укренерго» Олексій Брехт.

Читайте також: Укренерго на 80% збільшило відрахування до бюджету

Як повідомлялось, будівництво ПС «Кремінська» розпочалося у 2017 році, його вартість становить 1,3 млрд грн.

Укренерго запевняє, що введення в експлуатацію ПС «Кремінська» значно підвищить надійність енергопостачання побутових споживачів та промислових об’єктів на півночі Луганської області. Крім цього, вона дозволить синхронізувати систему електропостачання півночі Донбасу, яка нині працює в режимі «острова», з ОЕС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-