Нацбанк на аукціоні продав $131 мільйон

Нацбанк на аукціоні продав $131 мільйон

Укрінформ
Національний банк 16 березня на міжбанківському валютному ринку продав 130,5 млн дол. США.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"Сьогодні всередині торгового дня на міжбанківському валютному ринку Національний банк провів аукціон з продажу іноземної валюти. При оголошеному обсязі аукціону в 200 млн дол. США загальний обсяг заявок з боку учасників ринку становив 258,9 млн дол. США, з яких було задоволено заявки на 130,5 млн. Середньозважений курс за результатами аукціону становив 26,54 грн за долар США", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку наголосили, що мають достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, спричинених нервовими настроями через поширення коронавірусу.

Міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 25 млрд дол. США, тож і надалі готові за необхідності проводити інтервенції з продажу валюти.

"Ситуація на валютному ринку є завжди динамічною і може швидко змінюватися. Наприклад, у минулому році гривня також декілька разів опинялася під тиском, пов’язаним, зокрема, з активним політичним циклом в Україні. Втім, інтервенції НБУ давали змогу згладжувати коливання, а згодом тренд розгортався і Національний банк отримував нагоду викуповувати валюту. Минулого року чиста купівля валюти НБУ становила майже 8 млрд дол. США", - наголосили в НБУ.

Читайте також: Нацбанк за тиждень продав на міжбанку майже мільярд доларів

Як повідомляв Укрінформ, наразі на валютному ринку вплив психологічного чинника наразі є ключовим, а попит на валюту здебільшого формується з боку населення та вітчизняних компаній-імпортерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-