Фондові ринки пережили

Фондові ринки пережили "чорний понеділок" - рекордне падіння з 2008 року

Укрінформ
У понеділок, 9 березня, світові фондові ринки рекордно обвалилися, різке падіння продемонстрували провідні азійські, європейські та американські індекси.

Індекс Dow Jones знизився на 2013,76 пункту -7,79%. Індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, втратив 225,81 пункту - 7,60%. Індекс електронної біржі Nasdaq знизився на 624,94 пункту до 7,95%, інформує портал Investing.com.

"Для індексу Dow Jones відбувся найбільший відсотковий обвал з часу розпалу фінансової кризи 2008 року (його найбільшого падіння в історії)", - повідомляє Fortune

З аналогічним хаосом зіткнулися лондонський FTSE та японський індекс Nikkei. Nikkei закрився на позначці 5,1%, тоді як австралійський індекс втратив 7,3%, а ринок Шанхаю знизився на 3%. Основні фондові індекси у Британії та Німеччині знизилися майже на 7% - повідомляє Metro.

Читайте також: Ціни на нафту вперше за 30 років впали майже на 30% - Bloomberg

Індекси світових фондових ринків пішли після обвалу цін на нафту через провал переговорів ОПЕК+ щодо скорочення видобутку нафти в умовах падіння попиту через коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-