Виторг експортерів продукції в Китай не скорочувався - НБУ

Виторг експортерів продукції в Китай не скорочувався - НБУ

Укрінформ
Доходи вітчизняних експортерів, що постачають продукцію в Китай, не скорочувалися: проблеми, які були з логістикою, мали короткостроковий ефект.

Про це сказав заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб в інтерв’ю УНІАН, повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"Українські експортери, що постачають продукцію в Китай, не скорочували обсяги виторгу (після загострення ситуації з коронавірусом). Були деякі проблеми з логістикою, але зараз вони вирішені. Понад половину нашого експорту в Китай – це зерно, продукти харчування та шрот. Попит на ці продукти не знизився ані з боку Китаю, ані на світовому ринку. На мою думку, ця ситуація мала короткостроковий ефект", - сказав Сологуб.

Він зазначив, що, можливо, певний вплив буде у майбутньому, але "глобально ми не бачимо проблем для української економіки".

Читайте також: Україна збільшила експорт продукції АПК на понад 14% - Милованов

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарстваТимофія Милованова, Україна у січні 2020 року збільшила експорт сільськогосподарської продукції та продукції харчової промисловості порівняно з січнем минулого року на 14,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-