У

У "тарифній комісії" спрогнозували ріст виробництва енергії з відновлюваних джерел

Укрінформ
Виробництво електроенергії альтернативними джерелами (ВДЕ) може зрости на 30% порівняно з прогнозним балансом електроенергії на 2020 рік, що вимагає перегляду показників.

Про це в інтерв'ю "Енергобізнесу" сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк.

"Питання, за великим рахунком, не до нас. Це сфера відповідальності Міністерства енергетики та захисту довкілля. Але ми намагаємося брати участь в процесі, так як потім працюємо з цим документом - використовуємо його в наших розрахунках. Баланс, затверджений 4 листопада 2019 р., планували переглянути минулого тижня, але ми його поки що не отримали", - сказав Тарасюк, коментуючи питання про перегляд балансу електроенергії на 2020 рік.

За його словами, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель 16 січня провів нараду з питання уточнення показників Прогнозного балансу електроенергії на 2020 р.

"Про що говорили? По-перше, у нас знизилося електроспоживання на 668 млн кВт-год або 9.3% від прогнозу. По-друге, через аномально теплу і суху зиму ГЕС можуть істотно знизити виробництво. Нарешті, швидкими темпами запускають нові ВЕС і СЕС, підвищується їх коефіцієнт використання встановленої потужності. Як наслідок, обсяг виробництва ВДЕ цього року може зрости до 12-12.5 млрд кВтгод або на 30% від попереднього прогнозу", - зазначив Тарасюк.

Читайте також: Дефіцит "Гарантованого покупця" становить 17 мільярдів - Оржель

Як повідомлялося, ДП "Гарантований покупець" очікує в 2020 році появи 3,5 ГВт "зелених" джерел електроенергії. Водночас, через високі тарифи на таку генерацію дефіцит ДП може становити 17 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-