Конкурентний ринок газу для населення можливий за умови зростання ціни - Герус

Конкурентний ринок газу для населення можливий за умови зростання ціни - Герус

Укрінформ
Конкурентний ринок газу для населення, на який зайде багато постачальників, можливий за умови зростання роздрібної ціни газу для населення.

Про це під час "Форуму реформ: на шляху до Вільнюса" сказав голова парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У більшості регіонів буде один постачальник. У Кіровоградській області це буде Нафтогаз, в інших областях - це відповідні газзбути. Не буде стояти черга з постачальників, щоб постачати газ населенню", - переконаний Герус.

Він нагадав, що населення може змінити постачальника уже зараз. Однак для масового приходу нових постачальників роздрібна ціна на газ має зрости.

"Давайте запитаємо у кінцевого споживача, що для нього важливо: обирати споживача чи щоб був стабільний ціновий фактор? Якщо постачальники підуть до споживача, вони всі свої затрати, ризики закладуть у ціну. Ринок для населення можливий, якщо роздрібна ціна буде на 20% вище, ніж зараз", - зазначив Герус.

Читайте також: Коболєв назвав дві умови відкриття ринку газу для населення

Як повідомляв Укрінформ, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що ринок газу для населення може запрацювати, якщо виконати дві умови: дозволити громадянам змінювати постачальника незалежно від наявності боргів і заборонити облгазам відключати споживача протягом року після переходу.

25 лютого 2020 року в Києві відбувається “Форум реформ: на шляху до Вільнюса”, де провідні політики та експерти громадянського суспільства обговорюють прогрес впровадження реформ за перші пів року діяльності уряду та парламенту, а також пріоритети реформ в Україні на 2020-2021 роки.

У Вільнюсі 7 липня цього року відбудеться четверта конференція щодо реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-