Очільник Держгеонадр назвав пріоритети у роботі служби

Очільник Держгеонадр назвав пріоритети у роботі служби

Укрінформ
Державна служба геології та надр зосередиться на трьох напрямках роботи: подолання корупції та відновлення довіри, ефективне використання надр, пропозиція об'єктів для інвестування.

Про це під час звіту за 2019 рік, що був представлений в Укрінформі, сказав голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

"65% заяв, які заходили у службу, в 2019 році отримували відмови. Половина з них отримувала відмову два чи більше разів. Враховуючи це, ми зосередилися на трьох напрямках: подолання корупції та відновлення довіри, ефективне використання надр, пропозиція об'єктів для інвестування", - сказав Опімах.

На його думку, результатом цього стануть нівелювання суб'єктивності та вибірковості в роботі Служби, пробудження "сплячих" ліцензій та зняття штучних бар'єрів у законодавстві, залучення інвестицій у розробку українських надр.

"У 2019 році Держгеонадра надали 124 спеціальні дозволи, з них 35 було продано на електронних торгах. Розмір надходжень до бюджетів у результаті продажу дозволів на електронних аукціонах становить 503,9 млн грн. Загальна запланована сума надходжень на 2020 рік - 750 млн грн", - розповів Опімах.

Читайте також: Держгеонадра оголосять новий конкурс щодо видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря

Як повідомлялося, у листопаді 2019 року Роман Опімах за результатами конкурсу був призначений на вакантну посаду голови Державної служби геології та надр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-