ЄІБ підтримає проєкти з підвищення безпеки на дорогах України

ЄІБ підтримає проєкти з підвищення безпеки на дорогах України

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий підтримати реалізацію проєктів з підвищення безпеки дорожнього руху на найбільш небезпечних ділянках міжнародних транспортних коридорів України.

Про це Укрінформу повідомили в пресофісі Банку.

"Європейський інвестиційний банк готовий підтримати реалізацію комплексу заходів з безпеки дорожнього руху на найбільш небезпечних ділянках міжнародних транспортних коридорів України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це було домовлено під час зустрічі заступника міністра інфраструктури України Наталії Форсюк з віцепрезидентом ЄІБ Ліліаною Павловою.

За словами Форсюк, співпраця передбачає запровадження в Україні інтелектуально-транспортних систем і систем зважування у русі (weight in motion), екстреного зв’язку, управління трафіком, автономного освітлення та автоматичного контролю порушень швидкісних режимів.

«Використовуючи новітні технології, ми зможемо не лише покращити функціонування транспортної мережі, а й убезпечити життя водіїв та їхніх пасажирів, а також пішоходів, попередивши появу небезпечних випадків на дорогах», – зазначила заступник міністра.

Як повідомлялось, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) створено у 1957 році. Банк здійснює не тільки кредитну діяльність, але й виступає найбільшим позичальником грошових ресурсів на міжнародних фінансових ринках капіталу.

Читайте також: ЄІБ та ЄБРР готові більше інвестувати в Україну – Кулеба

Проєкти в Україні розглядаються Банком у таких секторах як транспорт, телекомунікації, енергетична інфраструктура (на пріоритетних напрямках транс’європейських мереж та європейських транспортних коридорів), захист довкілля тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-