Збитків майже на 300 мільйонів: експосадовцю Нафтогазу повідомили про підозру

Збитків майже на 300 мільйонів: експосадовцю Нафтогазу повідомили про підозру

Укрінформ
Слідчі територіального управління ДБР повідомили про підозру колишньому директору одного з департаментів Нафтогазу у зловживанні владою, що завдало державі 284 мільйони гривень збитків.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідством встановлено, що у 2013 році керівництво ПАТ "НАК "Нафтогаз України" уклало з товариством договір на послуги з проведення сейсморозвідувальних досліджень вартістю 407 мільйонів гривень. Знаючи, що товариство не зможе виконати частину досліджень, підозрюваний склав та передав на підпис керівництву перелік робіт, а згодом погодив акти їх виконання. Ці дії стали підставою для часткової оплати послуг згідно з договором, що завдало державі 284 мільйони гривень збитків", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про звернення до суду для обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Зазначається, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід - Департамент стратегічних росзслідувань Нацполіції.

Читайте також: Рябошапка каже, що справа Гладковського скоро буде у суді

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-