З МВФ звільняється один з кураторів українського напряму

З МВФ звільняється один з кураторів українського напряму

Укрінформ
Перший заступник глави Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, який був одним із кураторів українського напряму, залишає МВФ наприкінці лютого через зміни керівництва, ініційовані директором-розпорядником Крісталіною Георгієвою.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МВФ, поширеному в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Перший заступник директора-розпорядника залишає Фонд наприкінці лютого в контексті змін, які Крісталіна Георгієва вноситиме до команди керівництва. Пан Ліптон обіймає посаду першого заступника найдовше у МВФ – з вересня 2011 року", - зазначається в повідомленні.

Обов'язки Ліптона у МВФ охоплювали широке коло питань, у тому числі стратегію Фонду, розробку політики, багатосторонній контроль, кураторство над роботою з окремими країнами, в тому числі з Україною, а також програми кредитування. Він також керував кількома основними ініціативами, включаючи процедури раннього попередження МВФ, які проводилися двічі на рік під час весняних та осінніх зборах МВФ і Світового банку.

У цьому зв'язку Георгієва позитивно оцінила "інтелектуальне лідерство та інноваційні уявлення" Ліптона, наголосивши, що він користується "широкою повагою у 189 країнах-членах МВФ", а також серед співробітників Фонду.

Читайте також: МВФ залишає топ-чиновник, відповідальний за Європу

Девід Ліптон є громадянином США. Він розпочав свою кар'єру молодим економістом у МВФ, і протягом восьми років працював над питаннями економічної стабілізації в країнах, що розвиваються, а також у бідних країнах. Ліптон був економічним радником урядів Росії, Польщі й Словенії під час перехідних періодів для їхньої економіки. З 1993 по 1998 роки він обіймав посаду заступника міністра фінансів США з міжнародних питань. Перед поверненням до МВФ у 2011 році Ліптон був спеціальним радником президента США та обіймав посаду старшого директора з міжнародних економічних питань у Національній економічній раді та Раді національної безпеки в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-