ЄБРР дає €15 мільйонів

ЄБРР дає €15 мільйонів "Піреус Банку Україна" для кредитів малому бізнесу

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надає 15 млн євро "Піреус Банку Україна" для розширення кредитування малих і середніх підприємств.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ЄБРР.

"ЄБРР і "Піреус Банк Україна" (ПБУ) підтримують розвиток українських малих і середніх підприємств (МСП), пропонуючи нові фінансові продукти, що допоможуть знизити проєктні та валютні ризики", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що пакет фінансування, організований ЄБРР для "Піреус Банку Україна", включає кредит у гривні на суму до 5 млн дол. для кредитування МСП і фінансування в розмірі 10 млн євро у рамках Програми розподілу ризиків (ПРР) ЄБРР, за якою ЄБРР братиме на себе частину ризиків за окремими кредитами, які ПБУ надаватиме українським компаніям.

Кошти за Програмою розподілу ризиків допоможуть збільшити розмір та строки погашення кредитів для МСП по всій країні, пояснили в пресслужбі.

Читайте також: Гончарук обговорив з президентом ЄБРР перспективи залучення інвестицій

Як повідомлялось, комерційний банк середнього розміру "Піреус Банк Україна" є 100% дочірнім банком грецької "Піреус Груп" і надає послуги корпоративним клієнтам, малому бізнесу та фізичним особам через мережу з 18 відділень по всій країні.

ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні та вже взяв на себе зобов’язання щодо надання понад 14,54 млрд євро за більш як 460 проєктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-