Мінекоенерго напрацьовує концепцію трансформації вугільної галузі  - Оржель

Мінекоенерго напрацьовує концепцію трансформації вугільної галузі - Оржель

Укрінформ
В Україні зараз працюють над комплексною програмою з трансформації вугільної галузі.

Про це сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель під час зустрічі з шахтарями шахти “Межирічанська” державного підприємства “Львіввугілля” у Червонограді, повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

«Ми у грудні провели роботу безпосередньо по кожній шахті. У нас основний споживач вугілля – електроенергетика, але по ситуації на зараз ми спостерігаємо зниження споживання на 7-10%. Ми виходимо з опалювального періоду з 3 млн тонн вугілля на складах. Фактично це збиток. Ми зараз працюємо над комплексною програмою, яка дозволить запропонувати вихід із цієї ситуації. Але жодного рішення не буде прийнято без вирішення соціальних питань», - сказав міністр.

Оржель зазначив, що Мінекоенерго напрацьовує концепцію трансформації вугільної галузі України з урахуванням техніко-економічних критеріїв, обсягу промислових запасів вугілля, собівартості товарної вугільної продукції, гірничо-геологічних умов видобутку, рівня зношеності основних фондів, якості вугільної продукції тощо в розрізі кожної шахти.

Міністр запевнив, що після напрацювання зазначеної концепції її буде оприлюднено для обговорення з громадськістю та представниками трудових колективів.

Читайте також: Зеленський пообіцяв гірникам шахти “Межирічанська” погасити борги

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час спілкування 6 лютого зі співробітниками шахти “Межирічанська” Державного підприємства “Львіввугілля” у Червонограді пообіцяв шахтарям розробити та обговорити з суспільством плани щодо реформування шахт та їх модернізації.

Водночас глава держави підкреслив, що загалом заборгованість на ДП “Львіввугілля” сягає 175 млн гривень, і пообіцяв її “закривати”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-