Оржель розповів про зниження цін на газ та електрику

Оржель розповів про зниження цін на газ та електрику

Укрінформ
За період роботи нинішнього складу уряду середньозважену ціну на електроенергію знижено на 26%.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тариф на електричну енергію за період роботи уряду знижено в середньому на 26%. Якщо говорити про те, як вдалося знизити ціну на газ, були дійсно великі ризики того, що у нас не вийде підписати договір на транспортування. Як результат - вийшло, це дало можливість забезпечити зниження ціни на газ для споживачів у відношенні січень до січня на 25%", - сказав Оржель.

Разом з тим, за його словами, на кінцевий тариф на газ впливають додаткові фактори.

"Є необхідність інвестицій в інфраструктуру, є значне зношення основних фондів. Тому ми максимально балансуємо ситуацію, зважаючи на фактори, що дозволяють зменшити ціну, ми включали витрати на поновлення основних фондів і оновлення інфраструктури, щоб забезпечити стабільність постачання. Те саме потребує тариф на теплопостачання, на водопостачання", - додав Оржель.

Читайте також: Рада відкрилася - у залі звітує Оржель

На його думку, без таких витрат споживачі можуть залишитися без інфраструктури - однак ці витрати має контролювати незалежний регулятор.

"Зважаючи на ці фактори, зі сторони було зроблено все можливе, щоб дати можливість зниження ціни на основний товар", - заявив Оржель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-