Міжнародні резерви України можуть зрости до $32 мільярдів - Нацбанк

Міжнародні резерви України можуть зрости до $32 мільярдів - Нацбанк

Укрінформ
За умов збереження інтересу іноземних інвесторів до українського ринку та подальшої співпраці з МВФ міжнародні резерви України можуть зрости до 32 млрд дол. США.

Про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за січень 2020 року, повідомляє пресслужба Нацбанку.

"Дефіцит поточного рахунку у 2020–2022 роках перебуватиме у прийнятних межах (3-4% ВВП) завдяки поступовому пожвавленню світової економічної активності та торгівлі на тлі укладення торговельної угоди між США та Китаєм, а також зростанню продуктивності української економіки. Збереження інтересу іноземних інвесторів до українського ринку і подальша співпраця з МВФ дадуть змогу збільшити міжнародні резерви до більш ніж 32 млрд дол. США", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що у 2020 році резерви перевищать 29 млрд дол. США, і продовжать збільшуватись у наступних роках.

Читайте також: Міжнародні резерви України сягнули найвищого рівня з листопада-2012

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками 2019 року міжнародні резерви України зросли на 22% і станом на 1 січня 2020 року сягнули 25,3 млрд дол. США (в еквіваленті). Такий обсяг резервів сягнув семирічного максимуму – востаннє більший від вищезазначеного обсяг було зафіксовано ще у грудні 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-