Замість Держаудиту: Маркарова представила главу Офісу фінконтролю

Замість Держаудиту: Маркарова представила главу Офісу фінконтролю

Фото
Укрінформ
Міністр фінансів Оксана Маркарова представила колективу Офісу фінансового контролю новопризначеного керівника Ігоря Буграка.

Про це Маркарова повідомила на сторінці у Facebook.

"Сьогодні представила Ігоря Буграка, нового керівника Офісу фінансового контролю, який ми створюємо на базі Державної аудиторської служби", - написала Маркарова.

Вона наголосила, що Офіс фінансового контролю не дублюватиме функції парламентського контролю, як було раніше і після змін буде справжньою європейською інституцією, а не продовженням КРУlegacy.

"Після повернення Офісу під керівництво Мінфіну, перед нами стоїть амбітна і складна задача - швидко реорганізуватися в невеликий, але дуже інституційно сильний орган, який сфокусується на державних компаніях та моніторингу публічних закупівель і необхідній роботі з правоохоронними органами та спільно з нашими колегами з Рахункової палати буде їх в пошуку ефективності та підзвітності, а не дублювати функції парламентського контролю", - заявила Маркарова.

Читайте також: Маркарова сказала, коли запрацює електронна акцизна марка

Як повідомлялося, уряд реорганізував Державну аудиторську службу та створив на її базі Офіс фінансового контролю - центральний орган виконавчої влади у формі інспекції, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів України та який забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю. Рішення про утворення Офісу було ухвалене Кабміном у грудні 2019 року.

24 січня 2020 року Кабмін призначив Ігоря Буграка головою Державної аудиторської служби України. До цього Буграк обіймав посаду директора департаменту гармонізації внутрішнього фінансового контролю Мінфіну.

 Фото на першій сторінці: Дмитро Ларін, УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-