Єврокомісія інвестує €63 мільйони у польський проєкт з переробки сміття

Єврокомісія інвестує €63 мільйони у польський проєкт з переробки сміття

Укрінформ
Єврокомісія у четвер оголосила про виділення двох інвестиційних пакетів для будівництва у Гданську підприємства з переробки сміття, яке перетворюватиме побутові відходи на електроенергію.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

«Майже 63 мільйони євро з Фонду регіонального розвитку ЄС будуть спрямовані на будівництво муніципального заводу з переробки сміття у Гданську. Новий завод буде здатним біотермальним шляхом нейтралізувати близько 160 тис. тонн муніципальних твердих відходів, і одночасно виробляти тепло та електрику» - йдеться у повідомленні. Як очікується, нове підприємство буде запущено в дію у січні 2023 року.

Подібний проєкт вартістю у 40 мільйонів євро з будівництва заводу переробки сміття здійснюється також у польському місті Ольжтин (Olsztyn), цей проєкт, як очікується, буде завершений у листопаді 2022 року.

Читайте також: Херсонська міськрада змінює оператора сміттєзвалища через “чорногорський пісок”

Як йдеться у повідомленні, усього в рамках реалізації Багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2014-2020 роки Польща отримала від Фонду регіонального розвитку ЄС допомогу на 10 мільярдів євро, які спрямовані на охорону довкілля та ефективне використання ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-