НБУ відсудив у компанії Коломойського нерухомість на понад 100 мільйонів

НБУ відсудив у компанії Коломойського нерухомість на понад 100 мільйонів

Укрінформ
Суд ухвалив рішення стягнути на користь Національного банку нерухоме майно ПАТ "Дніпрометалсервіс" - майнового поручителя за кредитом ПриватБанку до його націоналізації. Вартість заставного майна перевищує 100 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

"Господарський суд Львівської області 16 січня 2020 року у повному обсязі задовольнив позов Національного банку про звернення стягнення на предмет іпотеки пов’язаного з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським ПАТ "Дніпрометалсервіс", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що ця компанія у вересні 2014 року надала Національному банку в заставу нежитлове приміщення площею майже 20 тис. кв.м і вартістю понад 100 млн грн як забезпечення кредиту рефінансування, що надавався ПриватБанку до націоналізації.

Читайте також: ПриватБанк vs Коломойський: суд Лондона може почати розгляд справи по суті в 2021 році

Оскільки ПАТ "Дніпрометалсервіс" не виконало взятих на себе зобов’язань майнового поручителя ПриватБанку, Національний банк у травні 2018 року подав до суду з метою стягнення заставного майна.

16 січня 2020 року позовна заява Нацбанку була задоволена в повному обсязі.

У регуляторі зазначають, що суди вже ухвалили 24 рішення на користь Національного банку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,36 млрд грн. 18 рішень набули законної сили; за ними виконавчі документи були надіслані до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання.

Читайте також: ПриватБанк в Ізраїлі подав новий позов проти Коломойського на $600 мільйонів

За даними НБУ, нині на різних стадіях судового процесу перебувають іще понад 200 аналогічних справ не лише щодо ПриватБанку, а й банків, які свого часу були визнані неплатоспроможними та досі не виконали власних зобов’язань за кредитами рефінансування.

Як повідомлялось, у 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних із ним 32 компаній - майнових поручителів. Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які НБУ надав ПриватБанку впродовж 2008–2015 років. Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-