Депутати ухвалили закон щодо єдиної юрособи для податкових та митних органів

Депутати ухвалили закон щодо єдиної юрособи для податкових та митних органів

Укрінформ
Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №2318-1, який дає змогу розпочати процес діяльності Держмитслужби та Державної податкової служби у форматі єдиних юридичних осіб.

За законопроєкт «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» проголосували 275 народних депутатів, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Документом запроваджується новий формат діяльності Держмитслужби і ДПС як єдиних юридичних осіб: відтепер їхні територіальні органи будуть функціонувати не як окремі юридичні особи, а як відокремлені підрозділи цих Служб із необхідним обсягом повноважень. Це поліпшить керованість податковими та митними органами, дозволить перерозподілити працівників з управлінських напрямів на профільні функції Служб, а також підвищить ефективність внутрішніх робочих процесів.

У Мінфіні зауважили, що законопроєкт №2318-1 пов’язаний із законопроєктом №2419 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики", який було прийнято у першому читанні 18 грудня 2019 року.

Читайте також: Мінфін залучив 6 мільярдів від продажу держоблігацій

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної (ДМС) служб шляхом реорганізації Державної фіскальної служби шляхом поділу. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

Державна податкова служба почала працювати наприкінці серпня 2019 року, Нова митниця - в грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-