Третій енергоблок Южно-Української АЕС підключили до енергомережі

Третій енергоблок Южно-Української АЕС підключили до енергомережі

Укрінформ
Після усунення зауважень енергоблок №3 Южно-Української АЕС підключено до енергомережі.

Про це інформує пресцентр Енергоатому.

“Енергоблок №3 Южно-Української АЕС підключено до енергомережі після усунення зауважень. Перший та другий енергоблоки Южно-Української АЕС працюють у заданому режимі. Зауважень до роботи основного устаткування наявних енергоблоків та персоналу немає”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Южно-Українській АЕС спрацював автоматичний захист, вимкнули третій енергоблок

Зазначається, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на Южно-Українській АЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

В "Енергоатомі" нагадують, що 4 січня 2020 року о 05:04 енергоблок №3 Южно-Української АЕС було відключено від енергомережі дією автоматичного захисту.

Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області та є відокремленим підрозділом ДП НАЕК «Енергоатом». Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

Читайте також: Енергоатом звернувся до Комітету Ради щодо проблеми компенсації населенню зон АЕС

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат № 3).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-